Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Προεδρία Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Αντιπρόεδρο του CHP, Ουμούτ Οράν

Επίσκεψη στο πάρκο Γκεζί

dotted line
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 12 Νοεμβρίου 2013 — Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε το πρωί το πάρκο Γκεζί, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του CHP, Ουμούτ Οράν και φύτεψαν ένα δέντρο για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το πάρκο Γκεζί έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από τη μαζική κινητοποίηση πολιτών που αντέδρασαν στο κόψιμο των δέντρων για να γίνει κάποιο κτίριο ... Περισσότερα »
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντοις
WWF logoΔιαβάστε σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την αδράνεια ενεργειών σε αυτή τη κατεύθυνση που καταγράφει το WWF
Διεθνής Αμνηστία 
Προεδρία Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

dotted line
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 12 Νοεμβρίου 2013 — Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου προεδρεύει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (11-12 Νοεμβρίου). Το Συμβούλιο διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Τουρκικού CHP, κόμματος - μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συμμετέχουν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι κομμάτων από όλο τον κόσμο. Στην έναρξη του Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, τόνισε τη σημασία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λέγοντας ότι, αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο προώθησης των προοδευτικών αξιών σε παγκόσμια κλίμακα ... Περισσότερα »
Η πρόκληση του σήμερα είναι η Δημοκρατία

Anna Lindh, δέκα χρόνια μετά...

dotted line
Δέκα χρόνια από τον άδικο θάνατο της Anna Lindh ορισμένα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: Είναι η κοινωνία μας τόσο αφελής; Είναι η δημοκρατία μας τόσο ευάλωτη; Στον επικήδειο λόγο του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τονίσει: «… Άννα, αν μπορούσες να περπατήσεις τώρα στους δρόμους της Σουηδίας και να μιλήσεις με τους συμπατριώτες σου, όπως έκανες πάντα με σεβασμό και ειλικρίνεια, θα έβλεπες πόση λύπη και πόσο πόνο, πόση αγάπη και πόση εκτίμηση καταθέτουν μαζί με τα λουλούδια τους, θα έβλεπες ακόμη τη σύγχυση και τα ερωτηματικά τους. -Γιατί; Γιατί; Γιατί ξανά;…» ...
Διμερείς
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Hrant Margaryan

Συνάντηση με τον Hrant Margaryan

dotted line
Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2013 — Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αρμενίας (ΑRF – Dashnaktsutyun), Xραντ Μαρκαριάν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ... Περισσότερα »
Δηλώσεις
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου

dotted line
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2013 — Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για την δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών, στο Νέο Ηράκλειο. Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι, είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στην Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, απ´ όπου και αν αυτοί προέρχονται. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του ... Περισσότερα »
Σύντομες Ειδήσεις
Προεδρία Σοσιαλιστικής Διεθνούς
6η ετήσια συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

6η ετήσια συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

dotted line
Έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 — Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου στην εναρκτήρια εισήγηση του επεσήμανε ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και της άνισης ανταπόκρισης των κρατών μελών του ΟΗΕ, οι Στόχοι της Χιλιετίας απέχουν πολύ από το να υλοποιηθούν έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια μεγάλη συζήτηση για την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015, και είναι πολύ σημαντικό ότι με στόχο την βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, για πρώτη φορά θεωρούνται κρίσιμης σημασίας θέματα όπως, η αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση, η διαφάνεια, το κράτος δικαίου, η σωστή λειτουργία ... Περισσότερα »
Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία