Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ >   Περιβάλλον 

Περιβάλλον

Το περιβάλλον, μας επηρεάζει όλους, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα εκδηλώνονται πολλές φορές με τρόπο ο οποίος ξεπερνά τα στενά όρια του κράτους, αποτελούν συχνά σημείο τριβής και έντασης ανάμεσα στους λαούς και προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων για την επίλυσή τους. Η οικουμενικότητα και η φύση των προβλημάτων αυτών τα καθιστά προβλήματα πολιτισμού και δημοκρατίας. Για την αντιμετώπισή τους, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στις επιλογές των πολιτικών των κρατών αλλά και στη συμπεριφορά του κάθε πολίτη. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι προβλήματα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Η Σελίδα αυτή επιχειρεί να συμβάλλει σε μια πρώτη ανάγνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, η αλλαγή του κλίματος, η πτώχευση της βιοποικιλότητας (βιοποικιλότητα), η περιβαλλοντική ασφάλεια, η άνιση κατανάλωση φυσικών πόρων ανάμεσα στο βορά και το νότο (παγκοσμιοποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη), το νερό - ζητήματα προστασίας, η απερήμωση, απαιτούν την προσοχή μας.

Στόχος είναι αυτό το τμήμα του κόμβου να μην είναι στατικό, να γίνει ένα βήμα πληροφόρησης και ενημέρωσης. Ενημέρωση και πληροφόρηση για επι μέρους, αλλά και γενικότερης υφής, θέματα Περιβάλλοντος, παρέχονται και μέσα από τις - Απο-δράσεις..., που αναφέρεται σε δράσεις πολιτών, φορέων και ΜΚΟ και συμπεριλαμβάνει δράσεις σε θέματα περιβαλλοντικά.

                                           ΓΑΠ - Περιβάλλον

Περισσότερες ενότητεςΠερισσότερες Ενότητες
Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία