Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Βουλή 

Βουλή

Στα δύο βασικά τμήματα Ομιλίες/Άρθρα και Συνεντεύξεις ο χρήστης έχει πρόσβαση σε κεντρικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Το τμήμα αυτό είναι ειδικά αφιερωμένο στις δραστηριότητες του Γιώργου Α. Παπανδρέου εντός της Βουλής. Αναφέρεται σε όλα τα στοιχεία που ενδιαφέρουν, σχετικά με τις δράσεις του στο κοινοβουλευτικό πεδίο και καταγράφει τα σημερινά αλλά και παρελθόντα δεδομένα με τη μορφή εύκολα προσβάσιμου αρχείου. Σημειώνεται ότι οι ομιλίες του Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Βουλή, δεδομένου ότι εντάσσονται στη κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, είναι όλες αναρτημένες, σε χρονολογική σειρά, στην ενότητα Θέσεις. Στην ενότητα Επιτομή --> Επισκόπηση θέσεων αναρτώνται (από τον Σεπτέμβριο 2006) συνόψεις με τα βασικά σημεία των ομιλιών του Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Δηλώσεις
Γιώργος Α. Παπανδρέου (Φωτο:Αρχείου)

Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

dotted line
Αίθουσα Κοινοβουλίου, 14 Νοεμβρίου 2011 — Να ξεκινήσω με το απολύτως αυτονόητο και προφανές: Είναι απόλυτη ανάγκη να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση και μαζί βεβαίως και ο νέος Πρωθυπουργός. Είμαστε πρωταγωνιστές και συμμέτοχοι σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό έχει τις δυσκολίες του, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας. ´Όμως, αυτό το οποίο υπάρχει είναι ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο... Περισσότερα »
Θέσεις
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ομιλία για τα ΑΕΙ

dotted line
Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 1 Αυγούστου 2012 — Κύριε Υπουργέ, είχα την πρόθεση να ζητήσω και την απόσυρση και να καταψηφίσω, άκουσα ότι θα κάνετε κάποιες αλλαγές, θ’ ακούσω βεβαίως τι τελικά θα δεχθείτε, χαίρομαι που υπήρξαν αλλαγές, θα τις αξιολογήσω για τη στάση μου. Αλλά θέλω να τονίσω ότι, το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, συμβολίζει δυστυχώς όλα αυτά που θα έπρεπε ν’ αλλάξουν. Αποτελεί μια αντιμεταρρύθμιση. Μας πήγαινε πίσω αντί για μπροστά... Περισσότερα »
Κοινοβουλετικός έλεγχος

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία

dotted line
Αθήνα, 7 Μαΐου 2009 — Κύριε Πρόεδρε, Ο τόπος και οι πολίτες έχουν περιέλθει σε σοβαρό οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο. Από τις τελευταίες προβλέψεις της Ε.Ε. αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διαχρονική αποτυχία των πολιτικών επιλογών και η πλήρης διαχειριστική ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης... Περισσότερα »
Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία