Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ >   Δηλώσεις >   Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών 

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Μέγαρο Μαξίμου, 6 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Γραφείο Πρωθυπουργού

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τον ακόλουθο διάλογο:


Γιώργος Α. Παπανδρέου:   Μακαριότατε, να σας καλωσορίσω και πάλι. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρισκόμαστε σήμερα και, μάλιστα, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, το ξέρετε κι εσείς πολύ καλά.

Μια δύσκολη στιγμή, η οποία χρειάζεται τη συνέργειά μας, τη συνεργασία μας, πάντα ο καθένας με τον ιδιαίτερο ρόλο του, το Κράτος και η Εκκλησία, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, αλλά ιδιαίτερα να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία.

Και ξέρω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο εσείς κάνετε, με την προσπάθειά σας, την προσφορά σας και τα μηνύματά σας, όπως και τώρα, το Πάσχα.

Χαίρομαι και πάλι που σας βλέπω. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στενή συνεργασία θα μας επιτρέψει να βάλουμε την Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:   Κύριε Πρόεδρε, κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα κοντά σας, ο Σεβασμιότατος Ελασσόνας…

Γιώργος Α. Παπανδρέου:   Καλωσορίσατε.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:   …Που είναι Πρόεδρος των Οικονομικών. Ο Σεβασμιότατος Σάμου, που επίσης είναι μέλος της Επιτροπής των Οικονομικών. Ο Άγιος Νέας Σμύρνης, μέλος της Ιεράς Συνόδου, και ο Αρχιγραμματεύς της Συνόδου.

Είμαστε κοντά σας σήμερα, διότι θα θέλαμε από κοινού να συζητήσουμε θέματα που έχουν ευρύτερη σημασία στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Και μάλιστα, όπως πολύ ωραία τονίσατε, μέσα σε αυτή την περίοδο, που η πατρίδα μας, η χώρα μας, βιώνει μια μεγάλη κρίση. Και σε αυτή την κρίση, η Εκκλησία μας προσπαθεί να βοηθήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να σταθεί πλάι στο λαό, διότι ο λαός προσβλέπει με αγωνία, όπως ξέρετε, και έχει απαιτήσεις από όλους μας.

Θα θέλαμε, λοιπόν, σήμερα, να συζητήσουμε πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να πάρουμε αποφάσεις, που θα βοηθήσουν την καλύτερη πορεία και την ανακούφιση των ανθρώπων μας.

Γιώργος Α. Παπανδρέου:   Σας ευχαριστώ. Και πάλι, καλώς ορίσατε.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία