Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ >   Blogs και όχι μόνο >   Ματιές στο blogging >   Ο ρατσισμός των αντικαπνιστών... 

Ο ρατσισμός των αντικαπνιστών...


Από το blog ‘Πρόχειρο Τετράδιο’ – 21/5

Νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους (μεταξύ των οποίων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων) προωθεί η κυβέρνηση.

Ενστάσεις έχω πολλές η κυριότερη, όμως, αφορά την... συνταγματικότητα. Το Σύνταγμα της Ελλάδος αναφέρει, "Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις." (άρθρο 4, παρ. 2).

AntikapnistesΣτους χώρους εργασίας και τις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες συμβιώνουν στους ίδιους χώρους κατ' ανάγκη. Ως εκ τούτου το δικαίωμα του μη καπνιστή να μην θέλει να μετατραπεί σε παθητικό καπνιστή υπερισχύει αυτού των καπνιστών.

Στους ιδιωτικούς χώρους, όμως, τα πράγματα αντιστρέφονται. Οι πολίτες επισκέπτονται καφετέριες και νυχτερινά κέντρα κατ' επιλογή έχοντας την ευχέρεια επιλογής μεταξύ θέσεων καπνιστών και μη.

Το βέβαιο είναι ότι ο νόμος του 2002 (θέση καπνιστών και μη με παράλληλη ύπαρξη υποδομών εξαερισμού) δεν τηρείτε Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έναν νόμο που φάνηκες σαν πολιτεία ανεπαρκής να το εφαρμόσεις πρέπει να τον αντικαταστήσεις με γενική απαγόρευση.

Το δικαίωμα αυτού που δεν καπνίζει δεν μπορεί να καταργεί το δικό μου δικαίωμα στο κάπνισμα. Εάν η πολιτεία θέλει πραγματικά να τηρήσει το Σύνταγμα θα πρέπει να συμβεί το εξής. Όπως θα υπάρχουν χώροι αποκλειστικά για μη καπνιστές, έτσι θα έχει το δικαίωμα ο κάθε επιχειρηματίας να δημιουργήσει καφετέρια ή νυχτερινό κέντρο αποκλειστικά για καπνιστές.

Διότι αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να γίνει νόμος του κράτους είναι απλά φασισμός και μάλιστα του χειρίστου είδους...

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία