Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ >   Βιβλίο και Μουσική >   Μουσικές διαδρομές >   Ορφέας Περίδης - Γεωργία Νταγάκη στον Συρμό 

Ορφέας Περίδης - Γεωργία Νταγάκη στον Συρμό

Ορφέας Περίδης
Ορφέας Περίδης

Ένας από τους πιο γνωστούς τροβαδούρους της ελληνικής μουσικής σκηνής πρόκειται να πραγματοποιήσει μικρό αριθμό εμφανίσεων στη σκηνή του Συρμού με την παρέα της Γεωργίας Νταγάκη την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2007 και για λίγα διήμερα. Ο Ορφέας Περίδης θα παρουσιάσει κομμάτια από το σύνολο της πορείας του καθώς και επιλογές από τον επερχόμενο νέο του δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει ακόμα κομμάτια αγαπημένων του δημιουργών όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκης, ο Μάλαμας, ο Παπακωνσταντίνου καθώς και παλαιότερες παραδοσιακές συνθέσεις.

Ο Ορφέας Περίδης. ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και τροβαδούρος, παλιάς καλή κοπής στη δική του διαδρομή να τέμνει και να εμπλουτίζει τις δικές μας, όσων έχουμε την τύχη να βρεθούμε στις τροχιές του. Χειμώνα τον ξαναβρίσκουμε, μια ανάσα μετά το Ορφέας Περίδης - Γεωργία Νταγάκηκαλοσώρισμα του νέου χρόνου, γιορτάζοντας τη συγκίνηση των τραγουδιών και όχι τον καταναγκασμό του κοσμικού ξεφαντώματος, στο ζεστό νεανικό club “ΣΥΡΜΟΣ”. Επέλεξε συνοδοιπόρους που εκπέμπουν το ίδιο συναίσθημα. Δεν έχει σημασία σε ποια γενιά ανήκουν. Ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσά στους δεν αναιρεί την αισθητική, ερμηνευτική και μουσική εγγύτητα.

Συνταξιδιώτισσα του η ερμηνεύτρια και λυράρισα Γεωργία Νταγάκη, κορίτσι με τη δύναμη των νιάτων της ζυμωμένη στην διονυσιακή ορμή της κρητικής της ρίζας.

Το περιεχόμενο του προγράμματος στηρίζεται σε μια αναδρομή στο έργο του Ορφέα Περίδη με επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας του. Γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες του Ορφέα Περίδη ‘Ζηλεύει η νύχτα’, ‘Αχ να σε δω’, ‘Φεύγω’, ‘Φωτοβολίδα’ διαδέχονται από τραγούδια λιγότερο γνωστά και πιο προσωπικά, εξίσου ενδιαφέροντα ‘Υλαγιαλή’, ‘Αυγερινός’, ‘Γυναίκα της ερήμου’, ‘Παραμύθι’.

Θα παρουσιαστούν σε πρώτη ακρόαση ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο δίσκο του Ορφέα Περίδη, που κυκλοφορεί τον ερχόμενο Μάρτη, όπως επίσης και αναφορές σε τραγούδια αγαπημένων του δημιουργών Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, παραδοσιακά κλπ.

Παίζουν και τραγουδούν οι:
Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, keyboard, ενορχηστρώσεις.
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα.
Βαγγέλης Τσάτσος: ηλεκτρικό μπάσο.
Γεωργία Νταγάκη: λύρα, τραγούδι.
Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι, τζουρά
Ορφέας Περίδης: κιθάρα, τραγούδι.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία