Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Διεθνή >   Διεθνή θέματα >   Ευρωπαϊκή Ενωση >   Η κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα 

Η κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 29 Ιουνίου 2012

Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο της Deutsche Bank
Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο της Deutsche Bank
Γραφείο Γιώργου Α. Παπανδρέου

Από το Γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε σήμερα στο Λονδίνο, στο Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο της Deutsche Bank, όπου και μίλησε σε ειδική συζήτηση για την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης, στην ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη, που θα θεραπεύουν τα εγγενή προβλήματα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, καθώς και στα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα της τελευταίας διετίας στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα του ελλείμματος -πρωτόγνωρα για τα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο δεδομένα- αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών. Επίσης, τόνισε την ανάγκη προώθησης πολιτικών που θα υποστηρίζουν την βίωσιμη ανάπτυξη και θα εμπεδώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για την ίδια τη χώρα και την Ευρώπη συνολικά, αλλά και για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στο Συνέδριο, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τραπεζικών στελεχών και επενδυτών από όλο τον κόσμο, μίλησαν επίσης, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder και ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Tony Blair.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συντήθηκε με τον κ. Blair. Στη συνάντηση συζήτησαν τις εξελίξεις διεθνώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ενοποίησης της Ευρώπης, οικονομικής αλλά και πολιτικής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετέβη στο Λονδίνο αργά χθες το βράδυ απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε το LSE, προς τιμή του Amartya Sen, στο οποίο παρεβρέθη και ο Νομπελίστας Joseph Stiglitz.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία