Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Διεθνή >   Διεθνή θέματα >   Ευρωπαϊκή Ενωση >   Σύνοδος των ηγετών του ΕΣΚ 

Σύνοδος των ηγετών του ΕΣΚ

Βρυξέλλες, Βέλγιο, 1 Μαρτίου 2012

Γιώργος Α. Παπανδρέου
Γιώργος Α. Παπανδρέου
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες

"Γίνεται πλέον αντιληπτό στη συντηρητική Ευρώπη, ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας.

Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τις λέξεις «δημοσιονομική υπευθυνότητα» και όχι «δημοσιονομική λιτότητα».

Και δημοσιονομική υπευθυνότητα σημαίνει ότι, πρέπει να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, όπως και κάνουμε στην Ελλάδα.

Αλλά σημαίνει, επίσης, ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και πανευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη, για την ανάπτυξη που θα δώσει θέσεις εργασίας στη νεολαία μας, αλλά επίσης και για την ανάπτυξη που βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ανισότητα.

Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με βάση τους μισθούς τις αναδυόμενες αγορές. Μπορούμε όμως να τις ανταγωνιστούμε, με βάση την ποιότητα των προϊόντων μας.

Και αυτό σημαίνει επένδυση στον άνθρωπο, σημαίνει επένδυση στην παιδεία, επένδυση στην καινοτομία, επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής που θα ενώσουν την Ευρώπη, Κοινή Αγορά στις μεταφορές, στην ευρυζωνικότητα, στα πράσινα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πράσινη οικονομία. Αυτό θα καταστήσει την Ευρώπη ανταγωνιστική.

Και τώρα που η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έχει αυτό το πολύ σημαντικό πακέτο αλλαγής, αλλά και υποστήριξης, πιστεύω ότι θα περάσουμε σε μια πολύ πιο σταθερή κατάσταση.

Και είναι αυτό στο οποίο θα επενδύει η Ελλάδα στην πραγματικότητα: στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε μια ανταγωνιστική οικονομία που θα βασίζεται στην ποιότητα, στην ποιότητα των γεωργικών της προϊόντων, στην πράσινη ενέργεια, στην υψηλή ποιότητα του τουρισμού της, στη ναυτιλία, στην αλιεία, στις υπηρεσίες της.

Και πιστεύω ότι αυτό είναι το είδος της στρατηγικής που χρειαζόμαστε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη."

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία