Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Παιδεία / Κοινωνία >   Δηλώσεις >   Επίσκεψη στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας 

Επίσκεψη στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία, 20 Μαΐου 2005

Επίσκεψη στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας
Επίσκεψη στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας
ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

Γ. Χαραλάμπους:   Το ΚΕΠ ιδρύθηκε πέρσι το Φεβρουάριο. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, και των γύρω περιοχών, και αναδείχθηκε, με αξιολόγηση του Υπουργείου Προεδρίας, σαν πρώτο στην Αττική και δεύτερο στην Ελλάδα.

Και το οφείλουμε στους εργαζόμενους σ' αυτό το χώρο, στις σωστές επιλογές που έγιναν. Είναι όλοι πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά κλπ. Και έχουν όλοι εκείνη την ικανότητα να εξυπηρετούν τους πολίτες. Το σύστημα των ΚΕΠ είναι πραγματικά εκσυγχρονιστικό, διότι εξυπηρετεί τους πολίτες. Έχουμε πληθώρα πολιτών, οι οποίοι καθημερινά εξυπηρετούνται. Σήμερα έχει λιγότερο κόσμο, είναι Παρασκευή, έχουν αρχίσει να φεύγουν.

Έχει λύσει πολλά προβλήματα στη δημόσια διοίκηση. Απευθείας από εδώ ο κόσμος παίρνει όλα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται χωρίς να τρέχει, χωρίς να χάνονται μεροκάματα, χωρίς να υπάρχουν μετακινήσεις. Και βέβαια υπάρχει και ικανοποίηση του πολίτη, ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό, με αξιοπρέπεια. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτός ο θεσμός, ο οποίος έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Γιώργος Παπανδρέου:  Εγώ να συγχαρώ για αυτή τη δουλειά. Θα έλεγα ότι αυτό, το μεγάλο έργο, το δικό σας εδώ, αλλά και γενικότερα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, τρία πράγματα έχει να μας διδάξει.

Πρώτα απ' όλα, ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τον Έλληνα πολίτη.

Δεύτερον, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στο να δίνει αποκεντρωμένα τις υπηρεσίες στον πολίτη, και αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση. Όχι μόνο για τις καθημερινές πράξεις της δημόσιας διοίκησης, αλλά γενικότερα, και στο χώρο της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.

Και τρίτον, ότι ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είναι σύμμαχος, φίλος στον πολίτη, και όχι το αντίστροφο. Και αυτά τα τρία, είναι τρία, νομίζω, βασικά σημεία που οδηγούν και τη δική μας σκέψη σε ό,τι αφορά την ανάγκη μεγάλων τομών στη δημόσια διοίκηση. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Να σας συγχαρούμε και για τη δική σας δουλειά, αλλά και όλων των υπαλλήλων εδώ, που ακούω ότι, πράγματι εξυπηρετούν την περιοχή. Συγχαρητήρια.

Γ. Χαραλάμπους:  Να είστε καλά, και συγχαρητήρια στους εργαζόμενους, γιατί ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος μαζί τους, και ξέρετε πολύ καλά ότι, στη δημόσια διοίκηση, συνήθως, δεν ακούμε απ' τον κόσμο πολλές καλές κουβέντες. Όταν σ' αυτό το χώρο ακούμε τα καλύτερα λόγια, δείχνει ότι ο θεσμός είναι ουσιαστικός, καίριος, και πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο, γιατί θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα.

Γιώργος Παπανδρέου:  Και θα έλεγα ένα ακόμα. Ότι αυτός ο θεσμός εγγυάται και τη διαφάνεια, τον έλεγχο. Είναι θεσμός που πραγματικά ελέγχει, σε ένα μεγάλο βαθμό, και την ίδια τη δημόσια διοίκηση, ώστε να εξυπηρετεί ισότιμα τον κάθε πολίτη, έτσι ώστε ο κάθε ένας, άσχετα της θέσης που έχει στην κοινωνία, να αισθάνεται ότι έχει τον ίδιο σεβασμό, τα ίδια δικαιώματα που έχει ο συμπολίτης του. Μειώνει έτσι, και το πελατειακό σύστημα.

Γ. Χαραλάμπους:  Προχθές, εγκαινιάσαμε σ' αυτό το χώρο το πρώτο Βιομηχανικό Υφαντουργικό Μουσείο που υπάρχει στην Ελλάδα. Επειδή ήμασταν το Μάντσεστερ της Ελλάδας, κάποτε.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία