Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Παιδεία / Κοινωνία >   Δραστηριότητες >   Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Νομού Αχαΐας 

Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Νομού Αχαΐας

Νομός Αχαΐας, 26 Ιουλίου 2007

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου
ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Νομού Αχαΐας.

Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"H Ελλάδα περνάει μια εθνική δοκιμασία, μια εθνική τραγωδία.

Χάνουμε τον φυσικό μας πλούτο, χάνονται περιουσίες, παραγωγικός ιστός σε πάρα πολλές περιοχές, χάθηκαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Από την αρχή και επίμονα ζήτησα εθνική συνεννόηση. Να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου.

Δυστυχώς, αδικαιολόγητα και αβασάνιστα απορρίφθηκε η πρόταση μου. Όμως η κρίση παραμένει.

Παραμένουν οι απειλές για όλο το καλοκαίρι. Παραμένουν πύρινα μέτωπα που απειλούν αβοήθητους πολίτες.

Έλλειψη συντονισμού, έλλειψη πρόληψης, έλλειψη σωστής οργάνωσης και αξιοκρατικής στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Τεράστιες ευθύνες τις οποίες βεβαίως δεν είναι η ώρα να τις αναλύσουμε, με μια κυβέρνηση απούσα και έναν πρωθυπουργό θεατή.

Επιμένω και σήμερα, στην ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Τη συστράτευση μας γι' αυτή τη νέα οικολογική εθνική κρίση.

Επιμένω να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για μια πανστρατιά, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Ως μικρή ελάχιστη προσφορά, καλώ όλα τα μέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο χώρο του συνδικαλισμού, της νεολαίας να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια και της Πολιτείας, των πυροσβεστών και των εθελοντών στη μεγάλη μάχη για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, η τραγωδία που έχει χτυπήσει τη χώρα μας.

Θεωρώ αυτονόητο, γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση, την αναστολή όλων των εσωκομματικών δραστηριοτήτων όσο διαρκεί αυτή η κρίση, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σε μια πανστρατιά να παλέψουμε για να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα σ' αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή. Μια πανστρατιά όλων των Ελλήνων, με εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού."

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία