Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Παιδεία / Κοινωνία >   Δραστηριότητες >   Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης 

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης

Ακρωτήρι, Σαντορίνη, 20 Μαΐου 2006

Ακρωτήρι Σαντορίνης
Ακρωτήρι Σαντορίνης
ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στις Κυκλάδες. Μετά τη Νάξο, χθες, σήμερα μετέβη στη Σαντορίνη, όπου το πρωί, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου. Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος, του Ακρωτηρίου, είναι ένας χώρος όχι μόνο εντυπωσιακός, αλλά αξίας, ομορφιάς, που ξεπερνά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά θα έλεγα και την ήπειρό μας.

Είναι τέτοιας αξίας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης, των Αρχαιολόγων, των ειδικών, αλλά και των πολιτών από όλες τις χώρες της υφηλίου. Χρειάζεται να υπάρξει, με προσοχή και ασφάλεια βεβαίως κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί, και η αποκατάσταση να μπορεί να δώσει αυτόν τον χώρο και πάλι σε πρόσβαση στο κοινό.

Πράγματι, είναι ένα μνημείο τεράστιο, που αναδεικνύει όχι μόνο τη Σαντορίνη, αλλά τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας, την ομορφιά του ελληνισμού και της αρχαιότητας, κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.

Και βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ για να τον συντηρήσουν, που ερευνούν και που αγαπούν τόσο πολύ αυτόν τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο."

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί την Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και αγρότες της Ένωσης.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία