Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Παιδεία / Κοινωνία >   Δραστηριότητες >   Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου σε φωτογραφική έκθεση-μνημόσυνο για τον Α. Παπανδρέου 

Δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου σε φωτογραφική έκθεση-μνημόσυνο για τον Α. Παπανδρέου

Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, 30 Ιουνίου 2004

ΠΑΣΟΚ

Μέσα από τα μάτια του Ανδρέα...

Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου 
 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απόψε στα εγκαίνια της έκθεσης με φωτογραφίες που τράβηξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, την οποία διοργάνωσε το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου:

Δημοσιογράφος:  Η φωτογραφία ήταν ένα ταλέντο του Ανδρέα Παπανδρέου;

Γιώργος Παπανδρέου:  Ήταν μία αγάπη του Ανδρέα Παπανδρέου και νομίζω ότι από τις φωτογραφίες που είδαμε σήμερα έδειξε και το ταλέντο του αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα, που τότε, όταν πρωτογυρίσαμε από την Αμερική, ήθελε να μας δείξει τη δικιά του Ελλάδα που θυμότανε. Είναι μία πολύ όμορφη Ελλάδα του '50 και του '60, ένα άλλο περιβάλλον, μία άλλη ομορφιά, βεβαίως πολύ πιο φτωχή. Αλλά μας θύμισε τις μνήμες παιδικών ετών και της άλλης Ελλάδας, της τότε εποχής και νομίζω και πάρα πολλούς παλιούς φίλους του που ήρθαν εδώ και συγκινήθηκαν ιδιαιτέρως.

Δημοσιογράφος:  Βλέπουμε ότι πάρα πολύ συχνά τραβάτε και εσείς φωτογραφίες, έχετε πάντα μαζί σας σχεδόν μία φωτογραφική μηχανή. Μπορούμε να πούμε ότι έχετε πάρει το μικρόβιο του πατέρα σας;

Γιώργος Παπανδρέου:  Ο πατέρας μου συνεχώς είχε μηχανή στα χέρια του όταν είχε ελεύθερο χρόνο και νομίζω κόλλησα και εγώ το μικρόβιο αυτό. Και είναι μία ευχάριστη ενασχόληση, διότι μπορεί κανείς με τη φωτογραφία να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και να βλέπει με ένα άλλο μάτι την πραγματικότητα και το περιβάλλον. Νομίζω ότι δίνει μία άλλη διάσταση στη σχέση που έχει κανείς με τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία