Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   ΠΑ.ΣΟ.Κ. >   Δηλώσεις >   Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου 

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Κεντρικά Γραφεία ΠΑΣΟΚ, 23 Οκτωβρίου 2006

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Γιώργος Παπανδρέου:   Είχαμε σήμερα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Μια ευκαιρία αμέσως μετά τις εκλογές, να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Συμφωνήσαμε, ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Συμφωνήσαμε, ότι υπάρχουν σοβαρά μηνύματα απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ότι για μας είναι μια νέα αφετηρία.

Μια νέα αφετηρία αγώνων και προτάσεων για τις εθνικές εκλογές. Εθνικές εκλογές όπου θα πάμε νικηφόρα για μια δίκαιη κοινωνία.

Όλες οι δυνάμεις μας ενωμένες θα παλέψουν για αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός, για μια αξιόπιστη πολιτική ζωή που σέβεται τον πολίτη, που σέβεται τις αξίες, την αξιοπρέπειά του, το φιλότιμό του, που κοιτάει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, την ισονομία, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, να λύσει προβλήματα και όχι να κάνει διευθετήσεις, πελατειακές, ρουσφετολογικές, είτε με την Αυτοδιοίκηση, είτε με τον πολίτη, είτε με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μια πολιτική αξιών και όχι εξουσιαστών.

Αυτή είναι η βούλησή μας και με νέο δυναμισμό, όλοι μαζί το Πολιτικό Συμβούλιο, το Κίνημά μας αλλά και με τους υποψηφίους μας, εκλεγέντες και μη, θα δώσουμε μια μάχη τους επόμενους μήνες και θα πάμε καλά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Θέλω επίσης να πω ότι, χτες μίλησα για πρωτοβουλία στο χώρο της παιδείας.

Σήμερα είδα, ότι ο κ. Καραμανλής αποφάσισε επιτέλους, να δει τους εκπαιδευτικούς.

Τόσο καιρό λέγαμε ότι, είναι στο χέρι της κυβέρνησης η λύση αυτού του αδιεξόδου, που ζουν τόσες και τόσες οικογένειες και θα πρέπει να αφήσει την αδιαλλαξία και με σοβαρότητα να διαπραγματευτεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, βοηθώντας όχι μόνο για να βρουν οι εκπαιδευτικοί τη δική τους αξιοπρέπεια, αλλά και στην προώθηση μιας διαφορετικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας συγκεκριμένα, ένα πλαίσιο προτάσεων για έναν ευρύτερο διάλογο, ένα πλαίσιο προτάσεων το οποίο πιστεύουμε ότι θα βρει την πλατιά απήχηση του ελληνικού λαού.

Έχουμε πει επίσης, να συμπληρώσω, ότι θα έχουμε μια συστηματική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, ώστε να μπορούμε να δούμε και τα μηνύματα, τις όποιες αδυναμίες, αλλά και τα όποια ισχυρά θετικά, τα οποία έχουμε από τις εκλογές αυτές, για να μπορέσουμε να κάνουμε και τις απαραίτητες κινήσεις ως Κίνημα.

Τις απαραίτητες κινήσεις, για να μπορέσουμε θετικά να αντιμετωπίσουμε και τις επόμενες εκλογές. Δεν έχω ακριβώς τη χρονική περίοδο που θα γίνει αυτή η αξιολόγηση, αλλά πιστεύω μέσα σε δύο - τρεις βδομάδες θα μπορέσουμε να έχουμε μια συστηματική αξιολόγηση, οπότε θα έχουμε την δυνατότητα και Πολιτικού Συμβουλίου και Εθνικού Συμβουλίου, πάνω στα θέματα αυτά.

Δημοσιογράφος:  Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, κάποια στελέχη σας αμφισβήτησαν τη στρατηγική σας όσον αφορά το θέμα των εκλογών και το πολιτικό διακύβευμα που υπήρξε, εάν υπήρξε, τέλος πάντων. Τι απαντάτε σε όλα αυτά;

Γιώργος Παπανδρέου:  Πιστεύω ότι, από τη συζήτηση βγήκε ένα συμπέρασμα πολύ θετικό, ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι ήταν χτες. Δούλεψαν όλοι συστηματικά. Υπήρξε ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και βεβαίως, θα αξιολογηθούν και οι όποιες αδυναμίες, για να κάνουμε και εμείς τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται.

Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι, είναι μια μόνιμη για μας προτροπή και πρόκληση, η συνεχής ανανέωση και αλλαγή. Και βεβαίως, τα μηνύματα θα τα αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση όμως, με κοινό στόχο τη δίκαιη κοινωνία, την κοινωνία των αξιών και την ανόρθωση της πολιτικής αξιοπιστίας ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, με αιχμή δόρατος το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Ευχαριστώ.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία