Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   ΠΑ.ΣΟ.Κ. >   Δηλώσεις >   Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος 

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος

Γραφεία ΠΑΣΟΚ, 26 Σεπτεμβρίου 2005

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος
Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος
ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος

Συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος, η οποία ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές. Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Έχετε κάνει πολύ αξιόλογη δουλειά την οποία και θα συζητήσουμε στο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο, με στόχο να δώσουμε μία νέα πρόταση μέσα απ' τις εκλογές και την υποστήριξη μας στους υποψηφίους, για την Αυτοδιοίκηση.

Διότι για μας υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την Αυτοδιοίκηση, με ριζοσπαστικές τομές, που δίνουν σεβασμό και αξία στον πολίτη, έτσι ώστε η αποκέντρωση να απελευθερώσει δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας υπέρ του πολίτη, των τοπικών αλλά και των κεντρικών εξουσιών, και να προωθήσουμε τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής.

Και βεβαίως, ξέρουμε, και εγώ προσωπικά απ' την εμπειρία μου, αλλά και όλοι μας, και μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει και πρέπει εδώ στην Ελλάδα τον ρόλο της αναβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υπέρ του πολίτη, είτε είναι στον τομέα της πρόνοιας, έχουμε και δει και παραδείγματα, όπως το «βοήθεια στο σπίτι», είτε στο χώρο της παιδείας, είτε της υγείας, είτε ακόμα και στην αναπτυξιακή προσπάθεια της κάθε περιοχής, βοηθώντας στο να χτυπηθεί η ανεργία, στο να υπάρξει μια πολιτιστική ταυτότητα, να υπάρξει μια άλλη ποιότητα ζωής και ένα περιβάλλον υπέρ του πολίτη.

Ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι αυτός τον οποίο εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε. Και ξέρουμε ότι, η αυτοδιοίκηση μπορεί να υπηρετήσει πολύ καλύτερα απ' ένα συγκεντρωτικό κράτος, τον σύγχρονο πολίτη.

Γι' αυτό ακριβώς, εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από ικανότητα, από ένα νέο ήθος, απ' την αξία τους, απ' την αξιοκρατία. Και οφείλουμε να επιλέξουμε, να στηρίξουμε ανθρώπους μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης με τη τοπική κοινωνία, διαφάνειας και δημοκρατίας, να επιλέξουμε ανθρώπους που θα σηκώσουν το βάρος αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης.

Γι' αυτό καλούμε και ενθαρρύνουμε νέους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, για να υπάρξει μια βαθιά τομή ανανέωσης. Ανθρώπους ικανούς, που θα φέρουν αυτό το πνεύμα, θα σηκώσουν αυτό το βάρος. Και εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθειά τους.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι, η δουλειά που αναδεικνύει το Κίνημά μας και αυτή η Επιτροπή, είναι ότι, εμείς σχεδιάζουμε όχι για τις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε για τις νέες γενιές.

Και πάλι συγχαρητήρια."

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία