Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ >   Εικόνες από το σήμερα >   Απο-δράσεις... >   Στα παιδιά που δεν κουράστηκαν μ’ όλα να παλεύουν… 

Στα παιδιά που δεν κουράστηκαν μ’ όλα να παλεύουν…

Παιδικά Χωρία SOS
Παιδικά Χωρία SOS
Κάθε προσπάθεια για την στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS είναι και παραμένει μια πολύ σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία. Οφείλουμε όλοι να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, εφόσον είμαστε υπέρμαχοι της ανθρωπιάς ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά παιδιά.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβε η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΑΣΠ) και παρουσίασε, από κοινού με τους δημιουργούς του, το CD single "Ακόμα πιστεύω" σε στίχους Νίκου Γρίτση και μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου, τραγουδισμένα από την Γλυκερία και την παιδική χορωδία Τυπάλδου. Τα κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν στα Παιδικών Χωριών SOS. Μια πρωτοβουλία ζεστή, ανθρώπινη που συνδυάζει τη μέριμνα και την φροντίδα με την ενίσχυση της προαγωγής της γνώσης και για τα παιδιά που στερούνται όσα εμείς τα θεωρούμε αυτονόητα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να αγοραστεί και να εγκατασταθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο θα λειτουργήσει ως εργαλείο γνώσης για τα παιδιά που ζουν στα Χωρία SOS.

Ας δώσουμε το λόγο στις φοιτήτριες και στους φοιτητές που συνθέτουν την ΠΑΣΠ: "Σε αυτό το CD single, η Γλυκερία και η παιδική χορωδία Τυπάλδου, τραγουδάνε για τα παιδιά που προσδοκούν την φροντίδα μιας κοινωνία αλληλεγγύης. Τραγουδάνε για μια οργάνωση που, Παρουσίαση CD singleαπό το 1949, προσπαθεί να προστατεύσει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών."

Δικαίωμα στη γνώση έχουν ισότιμα και τα παιδιά που τελούν υπό τη φροντίδα των Παιδικών Χωριών SOS. Δεν αρκούν η θαλπωρή και η προστασία, που από μόνες τους αποτελούν ουσιαστικότατο παράγοντα ανθρωπιάς και διαμόρφωσης ενός βελτιωμένου μέλλοντος για αυτά τα παιδιά, χρειάζονται και τη γνώση. Η γνώση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την ισοδύναμη συμμετοχή τους στη κοινωνία και στην εργασία. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί σε αυτή τη πρωτοβουλία των νέων της ΠΑΣΠ.

Διαβάστε στα Σχετικά Αρχεία τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την παρουσίαση του CD single "Ακόμα πιστεύω".

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι από τους ελάχιστους Οργανισμούς που προσφέρουν την πλήρη προστασία σε αυτά τα παιδιά. Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Τα ιδρύματα ή τα ορφανοτροφεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία και το ρόλο της οικογένειας, στην ομαλή πνευματική, ψυχική και σωματική εξέλιξη ενός παιδιού, ενώ αντίθετα τα Παιδικά Χωριά SOS επαναφέρουν τα παιδιά στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια.

Η ιδέα των Παιδικών Χωριών SOS είναι μία συνεχής κοινωνική διαδικασία έτσι ώστε η πραγματική και πρακτική της εφαρμογή να αποτελεί μια διαφορετική μορφή κοινωνικής περίθαλψης προς τα παιδιά σε ανάγκη και συγχρόνως να αποτελεί μία συνεχή συνεισφορά στη διαμόρφωση μιας ειρηνικής και ανθρώπινης κοινωνίας.

Η εισαγωγή των παιδιών γίνεται μέχρι την ηλικία των 8 ετών και γίνονται δεκτά παιδιά, σωματικά υγιή, τα οποία, μέσω των κατάλληλων πνευματικών και ψυχολογικών διαδικασιών, μπορούν να επανενταχθούν στο κοινωνικό πλαίσιο προς όφελος του εαυτού τους και των συνανθρώπων μας.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μία μακροχρόνια, συνεχή και σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το κάθε παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της ζωής.
Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία