Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ >   Εικόνες από το σήμερα >   Απο-δράσεις... >   Από το Ιράκ στα Βαλκάνια - 22/3 Αντιπολεμικός Ξεσηκωμός 

Από το Ιράκ στα Βαλκάνια - 22/3 Αντιπολεμικός Ξεσηκωμός

Stop the War
Stop the War

Η μουσική της λαϊκής ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη θα σμίξει με αντιπολεμικές φωνές από τα Βαλκάνια και το Ιράκ, στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο με σύνθημα «οι χασάπηδες της Βαγδάτης και της Καμπούλ ξαναφέρνουν το πόλεμο στα Βαλκάνια. Να τους σταματήσουμε!». Συνδικάτα όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, φοιτητικοί σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα, η Μουσουλμανική Ένωση καλούν σε μαζικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη στο Σύνταγμα, 12.00 και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

"Στις 22 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ που απλώνεται επικίνδυνα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσσοβο και συμμετέχουμε στο μεγάλο πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

  - Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 1999 για να εμποδίσουμε την επέμβαση του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ένα νέο μακελειό στα Βαλκάνια.
Aυτοί που τότε βομβάρδισαν επί 78 μέρες το Βελιγράδι, σήμερα δεν φέρνουν ούτε ειρήνη, ούτε ανεξαρτησία και δικαιώματα στους λαούς των Βαλκανίων. Ούτε στη Μιτρόβιτσα, ούτε στα Σκόπια. Οι ΗΠΑ στο Κόσοβο στήνουν προτεκτοράτο, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην Ευρώπη. Οξύνουν τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία για τον έλεγχο των Βαλκανίων και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου από τον Καύκασο μέχρι τη Βοσνία.

Αφίσα Σταματήστε το πόλεμο  - Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 2003 και συνεχίζουμε να απαιτούμε τον τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη. Στο Ιράκ οι νεκροί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και οι πρόσφυγες τα 4,5! Πέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ επικρατεί βαρβαρότητα και όχι ομαλότητα σε όλα τα μέτωπα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μέχρι το Λίβανο και την Γάζα, όπου το Ισραήλ κρατάει σε πολιορκία έναν ολόκληρο λαό.

  - Όλες και όλοι εμείς, που απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ, που κλιμακώνεται επικίνδυνα σε όλα τα μέτωπα. Το σύνθημα "όχι ελληνικός στρατός σε δυνάμεις κατοχής" γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και ισχύει και για τα 3 μέτωπα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα: Αφγανιστάν, Λίβανο και Κόσσοβο. Μαζί με τα αιτήματα για το κλείσιμο των βάσεων και το σταμάτημα των εξοπλισμών. H κυβέρνηση που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, με τις απαγωγές, τις υποκλοπές και τις μυστικές πτήσεις της CIA, βοηθάει τώρα τις HΠA να στήσουν νέο Γκουαντάναμο στα Bαλκάνια.

  - Όλες και όλοι εμείς, που κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην κυβέρνηση της αγοράς και του πολέμου και δεν της δίνουμε "εθνική συναίνεση" για να μας βάλει πιο βαθειά στον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι που παλεύουμε ενάντια στο ασφαλιστικό, τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούμε "Παιδεία – όχι βόμβες", οι αγωνιστές της Ειρήνης του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο που καλούν τα συνδικάτα, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η ΑΚΕ, η ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα και η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας

Έξω οι ΗΠΑ από Ιράκ, Αφγανιστάν και Βαλκάνια
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Πίσω ο ελληνικός στρατός από Αφγανιστάν, Λίβανο και Κόσσοβο"

                  Σταματήστε το πόλεμο


Λίγα λόγια για την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο:

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 2002, όταν ο Μπους και οι σύμμαχοί του προετοιμάζονταν για την επίθεση στο Ιράκ.

Το πρώτο συλλαλητήριο ενάντια στην επικείμενη επίθεση είχε γίνει λίγες μέρες πριν, στις 26 Σεπτέμβρη του 2002 οργανωμένo από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, τις Παλαιστινιακές Οργανώσεις και με την συμμετοχή και υποστήριξη μιας ολόκληρης σειρά από γνωστές προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και του κινήματος. Οι διοργανωτές αυτού του συλλαλητήριο αποτέλεσαν και τον κεντρικό κορμό της Συμμαχίας.
 
Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της “Συμμαχίας” έγινε στις 29 Οκτώβρη 2002 στο Θέατρο Ακάδημος, στην Αθήνα.

Η “Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο” συμμετείχε μαζί με την “Πρωτοβουλία Γένοβα 2001” στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που έγινε στις αρχές του Νοέμβρη στην Φλωρεντία της Πρόσωπο stop the warΙταλίας. Βαδίσαμε μαζί με το Stop The War Coalition στην μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση του 1.000.000 το Σάββατο στις 9 Νοέμβρη. Και υποστήριξε με πάθος, την επόμενη μέρα, στην Συνέλευση των Κοινωνικών Κινημάτων, την πρόταση για την παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στον επικείμενο πόλεμο στις 15 Φλεβάρη.

Από τότε μέχρι σήμερα η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο έχει γίνει η ραχοκοκαλιά του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα. Συμμετείχε με μαζικές αποστολές στις διαδηλώσεις ενάντια στους G8 -τον Μπους, τον Μπλερ, τον Μπερλουσκόνι και τους άλλους “πλανητάρχες” στο Εβιάν της Γαλλίας τον Ιούνη του 2004 και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας τον Ιούνη του 2005. Συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς συσκέψεις του αντιπολεμικού κινήματος, στο Κάιρο το 2004 και το 2005, στην Βηρυτό το 2004, στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβρη. Οργάνωσε, ταυτόχρονα με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, εδώ στην Ελλάδα μεγάλα συλλαλητήρια στις “διεθνείς μέρες” κατά του πολέμου -στις επετείους της έναρξης του πολέμου στο Ιράκ το 2004, το 2005 και το 2006, στην επέτειο της Δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα το 2003 και το 2004.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία