Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ >   Εικόνες από το σήμερα >   Εκδηλώσεις - σχήματα >   Μαγική συνάντηση με το βιβλίο 

Μαγική συνάντηση με το βιβλίο


Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, οργανώνουν την 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2010 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Στις τέσσερις μέρες λειτουργίας της Έκθεσης, οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν το βιβλίο και να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Μια μαγική συνάντηση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων, θα διευρύνει τους ορίζοντές τους σε ό,τι αφορά το βιβλίο και θα προσελκύσει νέους αναγνώστες. Όλα αυτά σε μια λαμπερή γιορτινή ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους.

Kατά την 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, οι μικρότεροι αλλά και μεγαλύτεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς δημιουργούς της τιμώμενης χώρας, να συζητήσουν μαζί τους και να παρακολουθήσουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ετοιμάζουν, πάντοτε με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.

Children's book fairΜε χαρακτήρα κατεξοχήν πολιτιστικό η Έκθεση προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σύνολο της πρόσφατης εκδοτικής βιβλιοπαραγωγής, να επισκεφθεί τα περίπτερα 75 σημαντικών εκδοτών με χιλιάδες βιβλιοπροτάσεις, να επιλέξει ανάμεσα σε 140 εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις «μικρές» ηλικίες και όλα τα γούστα, να συναντηθεί με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους αλλά και να γνωρίσει τη γαλλική εκδοτική παραγωγή με καλεσμένους 10 Γάλλους δημιουργούς που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ημερίδες και συζητήσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Για να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ

Μια Έκθεση σε άνθιση

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Έκθεσης (3.300 τ.μ.) που εκτός από τα περίπτερα του ΕΚΕΒΙ, της τιμώμενης χώρας Γαλλίας και των εκδοτών περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, την παιδική βιβλιοθήκη και το στέκι των εφήβων, οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:

♦ Έκθεση παιδικών και εφηβικών βιβλίων

Όλοι οι νέοι αλλά και παλαιότεροι τίτλοι παιδικών και εφηβικών βιβλίων παρουσιάζονται στα περίπτερα των 75 εκδοτών που συμμετέχουν φέτος στην έκθεση (κάθε χρόνο περισσότεροι: 35 την πρώτη χρονιά, 45 την δεύτερη) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν, να ξεφυλλίσουν να αγοράσουν.

♦ πολιτιστικό πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ...

140 εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλους τους ειδικούς χώρους της Έκθεσης αλλά και στα περίπτερα των εκδοτών ανά μία ώρα, καλύπτοντας όλες τις «μικρές» ηλικίες και τα ενδιαφέροντα: συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα προσφέρουν τη χαρά της συμμετοχής, της ενημέρωσης, της γνώσης και μυούν τα παιδιά στην γοητεία της ανάγνωσης.

♦ Γνωριμία με τη γαλλική λογοτεχνία

Η Γαλλία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων με το πλούσιο πολιτιστικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει 12 εκδηλώσεις: συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, στρογγυλά τραπέζια, αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά. θα ζωντανεύουν κάθε μέρα τους ήρωες της γαλλικής λογοτεχνίας προσκαλώντας μας να τους γνωρίσουμε.

♦ ημερίδες, συζητήσεις, ομιλίες για εκπαιδευτικούς και γονείς

Σημαντικά ζητήματα αγωγής και παιδείας των απιδιών και των εφήβων θα συζητηθούν στις 10 εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης: συναισθηματική αγωγή, αλληλεπίδραση προφορικού και γραπτού λόγου, βιβλίο, τηλεόραση και διαδίκτυο, η βία στο σχολείο είναι μερικά από τα ζητήματα που θέτουν και πραγματεύονται εξειδικευμένοι εισηγητές.

                                       Children's book fair 2

Τι άλλο θα δείτε στην Έκθεση:

- Έκθεση εικονογράφησης

Έλληνες εικονογράφοι εκθέτουν τα έργα τους, τα οποία θα πωλούνται για την ενίσχυση των σκοπών του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τα έργα θα εκτίθενται στο περίπτερο του Κύκλου.
Οργάνωση: Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

- Έκθεση χειροποίητων παιδικών βιβλίων

Στη βιβλιοθήκη της Παιδικής Γωνιάς, το ΕΚΕΒΙ θα φιλοξενήσει παιδικά βιβλία σχεδιασμένα από τους σπουδαστές του τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του παιδικού και νεανικού βιβλίου οι ίδιοι οι δημιουργοί τους.
Οργάνωση: ΤΕΙ Γραφιστικής

- Προβολές παραμυθιών

Στις αίθουσες της Παιδικής Γωνιάς θα προβάλλονται δεκατέσσερα από τα πιο γνωστά παραμύθια διασκευασμένα για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου από τις Ζωή Βαλάση, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Βάσω Ψαράκη.
Οργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

- Ο τοίχος του εικονογράφου

Γνωστοί εικονογράφοι ζωγραφίζουν σε έναν τοίχο μαζί με παιδιά, μυώντας τα στην τέχνη της εικονογράφησης. Συμμετέχουν οι: Ελένη Τσάμπρα, Φούλη Μητσιάλη, Λήδα Βαρβαρούση, Χρήστος Δήμος, Έφη Λαδά, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Εύη Τσακνιά, Γιώργος Ναζλής.
Οργάνωση: Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

- Μαθήματα «Διαφάνειας»...

H Oργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» συμμετέχει φέτος με περίπτερο, όπου θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το έργο και τις δραστηριότητες της και θα προσφέρει στα παιδιά μια ωραία, εικονογραφημένη έκδοση για τη διαφάνεια. Κάθε μέρα ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Τι κέρδισε ο Άλκης και τι έχασε ο Λάκης» Μάνος Κοντολέων θα συζητά με τα παιδιά τι σημαίνει διαφάνεια και αξιοπρέπεια.

... και μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης

Με μεγάλη εμπειρία στις εκπαιδευτικές δράσεις το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή συμμετέχει για πρώτη φορά στην Έκθεση με στόχο να ενημερώσει τους επισκέπτες για καίρια περιβαλλοντικά θέματα όπως: την εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον, την κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ' αυτό, την ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία