Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου - Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς - π. Πρωθυπουργός
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα >   ΠΑΣΟΚ & Σ.Δ. >   Παιδεία / Κοινωνία >   Δραστηριότητες >   Δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα 

Δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

Μοσχάτο, 19 Μαΐου 2009

Επίσκεψη στο ΚΕΠΥΟ
Επίσκεψη στο ΚΕΠΥΟ
ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, καθώς και με εργαζόμενους, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Τρία απλά, αλλά καθοριστικά ζητήματα, πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας. Πρώτα απ' όλα, το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο. Ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στη μέση ελληνική οικογένεια, στη φτωχότερη ελληνική οικογένεια.

Δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας.

Δεύτερον, έχουμε μεγάλη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα. Με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και την πολιτική μας βούληση, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο.

Δέσμευσή μας είναι ότι, τα έσοδα που θα έχουμε από την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Τρίτον, ξέρουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημαίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και πολυνομίας, που σήμερα αντιμετωπίζει ο πολίτης.

Δέσμευσή μας είναι να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη, να απελευθερώσουμε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, την κοινωνία, από αυτή τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αυτό το μεγάλο βάρος που σηκώνει στις πλάτες του ο Ελληνικός λαός.

Για όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόγραμμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους, τη Διοίκηση, τους συνδικαλιστές τους οποίους συνάντησα, που δίνουν μια μάχη ακριβώς για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Βεβαίως, αυτή η μάχη θα μπορέσει να υλοποιηθεί με μια νέα κυβέρνηση, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοιμη και έχει τη βούληση να κάνει αυτές τις μεγάλες τομές στη χώρα μας."

Κορυφή Σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ποιος Είναι | Σχετικά | Όροι Χρήσης | Δήλωση Απορρήτου | Επικοινωνία